۱۳۸۸ اردیبهشت ۲۴, پنجشنبه

كرفس

كرفس گياهي است علفي، به ارتفاع 20 تا 60 سانتي متر كه ساقه اي منشعب دارد . برگ هاي آن شفابخش و ضخيم و گلهاي آن كوچك و به رنگ سفيد يا سفيد مايل به سبز است . قسمت مورد استفاده اين سبزي قسمتهاي مختلف آن به ويژه ريشه و برگ آن است . در بسياري از مناطق ايران از جمله در سيستان ، خوي و بند عباس مي رويد.

كرفس مواد مضر را دفع مي كند

كرفس كليه و مثانه را تميز مي كند . از توليد سنگ كليه و مثانه جلوگيري مي كند و ملين است .

دانشمندان بر اين عقيده اند كه كرفس بهترين ماده غذايي است براي عفونت مجاري ادرار و اسيد اوريك بالا از طريق تميز كردن كليه و مجاري ادرار. ترپين ماده معطر كرفس كه مانع ماندن سنگ كليه در مجاري ادرار و يا آلودگي ميكروبي و درد مي شود .

علاوه بر آن پتاسيم در غده و تنه آن جريان ادرار را تحريك و كليه و مثانه را تميز مي كند. بيش ازهمه براي بيماران نقرسي مفيد است .زيرا در خون اين افراد اسيد اوريك با غلظت بالا غالباً ديده مي شود . روغن اتري كه در كرفس وجود دارد باعث گشاد شدن مجاري كليه مي شود بطوريكه اسيد اوريك بهتر دفع ميگردد.

آلودگي ميكربي ضعيف درروده نيز در اثر ترپين از بين مي رود . كرفس باعث تحريك شديدتر روده شده و ساير ناراحتي هايي از اين قبيل دراثر خوردن كرفس بهبود مي يابند .

كرفس بوي بد دهان را ازبين مي برد

تجربه نشان داده است كه يك وعده غذا ي كرفس دار بوي بد دهان را از بين مي برد. احتمالاً موادي كه در معده توليد مي شوند با مواد معطر كرفس تركيب شده و از بوي بد دهان جلوگيري مي كند.

كساني كه از بوي بد دهان رنج مي برند بايد هرروز مقداري كرفس ميل كنند، در صورتي كه نتيجه اي نداد بايستي به پزشك مراجعه كرد . از قديم گفته اند كه كرفس باعث شادي و شادابي مي شود.

علم امروز تا كنون نتوانسته است اين مسئله را روشن كند. بعضي از مردان اظهار مي كنند كه كرفس باعث تقويت نيروي جنسي آنان شده است ولي اين اظهار تا كنون از طريق علمي ثابت نشده است . البته ويتامين B6 و اسيد پانتوتنيك اثر رواني دارد و مواد معدني منيزيم و كلسيم به ما هيچه ها نيرو مي دهند و در راحت شدن ورلكس كمك مي كنند .

عصاره كرفس به عنوان ملين

براي اينكه به روده هاي خسته و پير كمك شود ، توصيه مي شود كه هر روز يك ليوان عصاره كرفس مصرف شود . از اين طريق روده به روش طبيعي تخليه مي شود ( برگها را هميشه مصرف كنيد ).

نسخه : يك پرس كرفس

بوته يك كرفس را تميز كرده و در آب زيادي آنرا بجوشانيد . پوست خارجي آن را بگيريد . بوته را بصورت صفحات نازك ببريد . وسط آنها را با يك چنگال جدا كرده درآرد و تخم مرغ و فلفل آنها را آغشته كنيد و در روغن داغ دو طرف آنها را كمي سرخ كنيد با سالاد كاهو يا سالاد فصل ميل كنيد.

محققين آمريكايي ثابت كرده اند كه كرفس جزء ده ماده غذايي است كه مي تواند با سرطان مبارزه كند.

از ديگر خواص كرفس مي توان به موارد زير اشاره كرد:

-تقويت كننده معده

- تقويت كننده اعصاب

-آب كرفس خام در مان خوبي براي گرفتگي صداست .

خوردن كرفس حافظه را زياد و قلب را پاك مي كند و ديوانگي ، جذام و پيسي را برطرف مي كند.

كرفس به علت دارا بودن فسفر زياد ، در ازدياد هوش مؤثر است . كرفس در افزايش شير مادر مؤثر است .

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر